Petra Almréus

Nu tar vi semester

Jag hoppas att ni fortsätter att följa bloggen i augusti igen;)

Trevlig sommar på er alla…

Petra Almréus

Arbete i Göteborg sista dagarna innan semestern

Jag sitter och planerar mässorna som vi ska vara med på i höst i Göteborg och Malmö. Temat för i år kommer att bli olika tidsepoker och jag promenerade förbi denna vackra fastighet i Göteborg idag där vi faktiskt bytt dörrar för ett par år sedan. Otroligt vacker fastighet:) Nu ska jag vidare till Göteborgs Stadsbibliotek för att leta i arkivet över äldre fastigheter i staden. Spännande och roligt att se vad man hittar där:)

Petra Almréus

Yrkesskadad eller genuint intresse?

Jag vet inte om det är en yrkesskada eller rent av ett genuint intresse jag har för byggnader i alla dess skepnader.

Jag kommer så väl ihåg en semester, där jag och min familj befann oss i Rhodos stad för att äta en god middag. Ni som varit där vet att det finns stora delar av en gammal borg bevarad i staden. Min dotter var nog runt 6 år vid denna tidpunkt och hemma läste vi Ronja Rövardotter för fullt. Jag glömmer aldrig när hon stannade upp vid en stenbro som svävade ovanför den gamla vallgraven när hon tittade upp på mig och sa; Mamma, det här känns som på riktigt. Titta upp på lyktan där sa hon och pekade upp mot porten vid muren. Där ser jag en stor, vacker lykta och den ser verkligen väldigt gammal ut. För ett barn med mycket fantasi förstår jag verkligen vad hon menade. Hon var tillbaka i korsriddarnas tid. Själv hittade jag en massa vackra, välbevarade detaljer när vi gick runt den kvällen, i värmen på kullerstenen, vid borgen innanför murarna, långt borta från alla turister. Min dotter gick nära mig och höll mig i handen då hon tyckte att det var lite kusligt och hon frågade många gånger om det verkligen inte bodde några riddare här nu.

Det är dit jag vill komma med denna bild som jag hittade i bildarkivet på jobbet. Att detta entréparti är välbevarat med sina fina detaljer. Det gör mig glad:)

Och hur middagen smakade denna kväll, det för bli en annan historia, för den är också minnesvärd;)

Petra Almréus

Once

En av mina favoritfilmer:) Och underbar filmmusik dessutom…

Länk till trailer

Petra Almréus

Lavendeldröm

Tänk att man på 14 kvm balkong, mitt i huvudstaden, kan skapa känslan av en miniträdgård a la Frankrike. Det är verkligen häftigt. Jag vill bara ta min bok, sätta mig och läsa och dricka ett glas iskall fläderblomssaft. På balkongen, gärna i skuggan. Mitt inne i storstaden fast ändå med känslan av att vara i Provence:)