Petra Almréus

Pantone i nytt format

Jag tycker om dessa muggarna. Retro, enkla och lite roligt fyndiga också…

Formen för mig tillbaka till det glada 70-talet med färger som brunt och orange. Kakel i köket som var mossgrönt, kyl och frys hade färger allt annat än vitt och jag stod och mimade till ABBA med hopprep till Super Trouper, 6-7 år gammal. Halvt tandlös och med en skön läspande sång och jag sjöng allt annat än på engelska. När min mamma fyllde 30 och jag var 7, hölls det en stor fest för att fira henne. Jag uppträdde som vanligt med mitt hopprep för gästerna och jag kommer fortfarande ihåg att jag tyckte det var konstigt när min farbror drog pyjamasen över kostymen, la sig i badkaret för att sova och drog badrumsmattan över sig som täcke:) Jag skrattar fortfarande åt det i vuxen ålder men tyckte att han var det knäppaste i världen, när jag var en litet barn, på det glada 70-talet:) Vilka minnen från denna tidsperiod…

Petra Almréus

Sköna linjer

Vilken underbar form av denna trappa. Mjuka följsamma linjer, ritad av den portugisiska arkitekten Manuel Maia Gomes. En fröjd för ögat:)

Petra Almréus

Lagrat smakar bäst

För några år sedan så introducerades jag in i balsamicovärlden. Vid en resa i Frankrike, inne i en smal gränd nära Negresco i Nice, hittade jag en liten butik som ägdes av en otroligt charmig och kunnig kvinna. Hennes passion i livet var balsamico och olivoljor. Efter en timme av grundlig genomgång med provsmakning gick jag iväg med en halvstor flaska av Mulino Sereni, en lagrad Riserva Oro. Jag förstod inte då att jag höll en guldklimp i min hand. Smaken är gudomligt rund, söt och len och det är med stor sorg i mitt hjärta att det bara finns droppar kvar av den nu…Det kommer att stå först på min inköpslista nästa gång jag reser till Italien eller Frankrike:) Bilden nedan är från Mulino Sereni där den segflytande underbara balsamicon produceras. Mums! Och hotellet Negresco, vilket överdådigt lyxhotell. Som ett stort tivoli…Värt ett besök för en drink:) Minst sagt annorlunda…Där har man inte sparat på någonting tror jag utan maxat allt till takets höjd i guld, glitter och glamour.

Petra Almréus

Så icke Engelskt

Jag besökte London i våras och blev helt tagen av denna underbara stad. Alla säger att den engelska maten inte är så tilltalande men de restauranger vi besökte serverade fantastiskt god mat. Här kommer ett tips på ett superfint hotell med restaurang och om väder och månad  tillåter, Rooftop bar på Boundary som ingår i Designhotels. Hela detta område är enastående bra i London och jag har en förkärlek till dessa Designhotels. Helt i min smak:)

Petra Almréus

Höstplanteringar

Jag kan tycka att det är lite vemodigt att sommarblommorna gjort sitt för detta år och ser rätt vissna ut och inte mycket för världen längre. Men som tur är så tågar hösten in med storsteg och det blir dags att plantera lite höstblommor istället. Häromdagen tog jag mig en långpromenad på Djurgården och slank in på Rosendals Trädgård. Det är underbart därute och jag fick massa inspiration till mina planteringar hemma:)