Björn Andersson

Bv 1 2 3 4

Idag gör vi bland annat dessa siffror på alla våningsplan i trapphuset. Enkelt men en fin detalj på det annars så rena väggarna.

Björn Andersson

Typsnitt

Vi har precis avslutat ett vackert trapphus i klassisk funkisarkitektur. Tyckte det var otydligt vilket plan man var på om man kom gående i trappan. Det blev till att rita ett eget typsnitt och handmåla våningsplanens siffror.

Björn Andersson

Blanka dörrar

Var i Amsterdam nu helgen och då kom jag och tänka på deras blanka dörrar och fönster som finns på i princip alla hus. Snyggt blir det mot de matta mörka fasaderna som i bland är helt svarta. Något man inte ser allt för ofta i Sverige. Vet dock att man på senare tid börjat använda svarta tegelstenar på hus i södra delen av landet. Jag gillar kontrasten som blir mellan ytorna och kanske är det något vi kommer att ta efter i framtiden…

Björn Andersson

Gömda skatter

Jag har arbetat med trapphus i en väldans massa år nu och sätt en hel del spektakulära uppgångar och entréer runt om i landet. I bland finare i bland riktigt fula. Men det vi alltid gör när vi kommer till ett nytt trapphus är att vi skrapar och tittar vad som kan dölja sig bakom alla färglager. Den här veckan är vi runt på ett flertal trapphus och kollar, och i dag var vi i en uppgång. Vi börjar skarpa för att förhoppningsvis hitta något. I bland gör man det och i bland inte, men i det här trapphuset från 1927 gjorde vi det.
Vi började skrapa på ett ställe och såg direkt att här släpper färgen bra och det första vi får se är ett huvudet på en orm, en målning ser ljuset för första gången på 60-70 år.
Helt fantastiskt att sedan skrapa vidare och se hela målningen!

Björn Andersson

Nytorgspalatset

Efter många veckor av slipning och spackling får vi äntligen finspackla Stucco Veneziano. Nu är det värt all slit som vi lagt ner på underbehandlingar mm. Nu börjar medlemmarna stanna till för att titta på hur det blir och de kan ana att det snart är klart..