Björn Andersson

Stuckatur

I en del trapphus som vi kommer in i har man under åren som gått tagit bort alla gamla detaljer. Ofta är takrosetten och stuckaturen borta. Det blir väldigt tomt och naket utan stuckaturen och många tror inte att det är möjligt att återskapa detta, och ofta tror man att det är plaststuckatur som gäller. Men numera finns det ett gäng stuckatörer i vårt land som återskapar detta i riktig gips. Det blir en helt annan känsla..

Björn Andersson

Södermalm

I veckan som gick kom en av våra säljare till mig och visade ett par bilder från ett trapphus som vi fått förfrågan om att byta dörrar i. Kände igen mig direkt vilket trapphus det var, gjorde nämligen hela trapphuset för cirka 9-10 år sedan. Den gången bytte man inte till säkerhetsdörrar och nu ville man göra det. Dörrarna har helt enkelt gjort sitt. Kul att se trapphuset igen och vilket bra skick det var i efter så många år…

Det är mörkt ådrade dörrar med en kyrkmarmorering nertill. Mellan tak och denna marmorering har jag sedan dragit ett tunn streck. Allt är gjort med klassik linoljefärg.

Björn Andersson

Gamla grejer

När jag var på Mallorca förra sommaren så tog jag några bilder på en gammal skön cykel. Nu har en av mina vänner som skriver för ett cykelmagasin bloggat om cykeln..

Björn Andersson

Glasad pardörr

Vi har precis gjort klart pardörrar med glas i. Det är så snyggt att glaset kan vara kvar i dörren när vi bytt. Vi sätter glaset på ståldörren och målar bakom med den ton glaset ska ha. Det för att få det att se ut som att det lyser från lägenheten…

Björn Andersson

Före och efter

Vet att flera av er vill se före och efter Svenska Skydd varit och fixat i trapphusen.

Så här såg det ut i ett av trapphusen vi gjort på Västmannagatan. Innan var det rosa väggar i flera olika kulörer. Huset är byggt 1886.. Vi tyckte att det såg bättre ut så här.