Björn Andersson

Svenska skydd i Berlin

När jag var i Berlin för ett tag sedan så passade jag på att utforska deras fantastiska trapphus och måleriet i dessa. Många vackra hus blev ju så klart förstörda under kriget men en del av dem stod kvar och ett av dessa var jag inne i. Grymt fint måleri och symmetri i hela trapphuset. Det enda som man ändra på var armaturen, inte riktigt rätt men det vackert ändå.

Björn Andersson

Svenska skydd på Östermalm

I dag är vi på Linnégatan i Stockholm och ådrar nya säkerhetsdörrar. Det blir mahognyådring, mycket trevligt. Vi fick en bra start på dagen med våfflor och kaffe så det verkar bli en bra avslutning på veckan.

20110325-092024.jpg

Björn Andersson

Svenska skydd i Sao Paolo

Var i Brasilien under Januari och passade på att besöka 29 miljoners staden Sao Paolo. Stora stora kontraster kan man verkligen säga, ena huset är superfint och fixat och nästa är helt nertaggat och fullt av uteliggare. Fantastisk stad där flera av byggnaderna har fina trapphus.

Den första bilden är på deras nyrenoverade teaterhus och den  andra är på huset bakom…

Björn Andersson

World of ornaments

Den här boken som Tachen släppte för några år sedan är helt underbar att bläddra i. All ornamentik man kan tänka sig finns i, speciellt trevligt när man bläddrar i den limiterade stora utgåvan.

Björn Andersson

Svenska skydd i Göteborg

Så här går det till när vi gör en punsningsskiss till dekorationerna vi gjort under förra veckan. Med en nål gör man hål på den linjerade skissen. Det tar lite tid kan man lätt säga..IMG_0909