Petra Almréus

Trevlig midsommar

Bilden är tagen från förra årets midsommarfirande i Stockholms skärgård:)

Petra Almréus

Midsommar i trapphusfabriken

Glad midsommar till er alla! För mig blir det sill, dans, femkamp- ja, hela midsommarbaletten.

Hoppas ni får en riktigt härlig långhelg.

Petra Almréus

Hotel Maricel

När jag var på Mallorca sist besökte jag Hotel Maricel. Ett guldkorn strax utanför Palma. Helt klart värt ett besök för en drink:)

Petra Almréus

Säkerhetsanordning på fönster

På ett objekt på Östermalm har vi monterat säkerhetsanordningar på fönstren i trappuppgången.

Detta efter önskemål av föreningen för att förhinda att barn kan öppna och ramla ut. En enkel, bra och ganska diskret lösning.

Petra Almréus

Matjestårta

Ingredienser

8-10 bitar

200 g mörk kavring
75 g smör

Fyllning:
3 gelatinblad
1 burk matjessill, ca 200 g
1 rödlök
250 g Kesella® kvarg
3 dl gräddfil
1/2 tsk svartpeppar
1-2 msk sillspad
1 dl hackad gräslök

Gör så här:

Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 15 min. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Låt sillen rinna av och spar spadet. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen. Häll det i formen och låt den stå i kyl minst 3 tim för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.