Olof Röhlander

Så peppar du andra

God morgon,

Äntligen är Veckans Peptalk tillbaka efter sommaruppehållet!

Hur mår du idag? Hoppas sommaren och helgen varit bra och att du ser fram emot en ny bra vecka i livet. Det är du nämligen med och påverkar redan innan den börjat.

Veckobrevet ”Veckans Peptalk” har under sommaren uppmärksammats i fler media. Då sände jag Veckans Peptalk direkt i radio varje måndag. Dessa kan du lyssna till här.

Det här blev uppskattade morgoninslag i radion, så från och med nästa måndag runt kvart i åtta på morgonen kommer jag fortsätta sända Veckans Peptalk i radio varje vecka, den här gången via Harald Treutigers morgonprogram i SRP4 Göteborg.

Nyhet!
ZenTV har spelat in tre mini-workshops med mig i mental styrketräning som nu ligger online. Detta är en produkt som jag tror att du kommer att gilla. Läs mer och beställ här!

Den här veckan tänkte jag prata med dig om lite tankar kring att inte bara peppa sig själv till att komma vidare, utan även hur man kan göra när man vill hjälpa andra.

Den stora fördelen med att vara en inspiratör för andra är att det är motiverande även för dig själv.

Så peppar du andra

Skillnaden mellan att peppa sig själv och att peppa andra ligger i att du nu behöver ta hänsyn till att det finns många olika saker som triggar igång oss och därför bör ett peptalk för team ha fler dimensioner än bara det som funkar för dig själv.

Ordval är en sådan liten förändring som jag tycker är rätt viktig. En sak som nästan alltid är bra är att säga: Låt OSS göra detta nu! Om du säger: Det här borde NI göra! så är det inte lika kraftfullt som när VI tillsammans gör det, eller hur? Använd vi istället för ni så skapar du en vi-känsla som är viktig för att skapa ett kraftfullt peptalk för teamet.

Ytterligare en faktor som påverkar team att höja sig det lilla extra är om man kan få laget att känna att man jobbar för något större och viktigare än alla andra. Ett företag som jobbar för att världen ska bli bättre eller ett idrottslag som spelar för en i laget som ligger på sjukhus presterar ofta bättre än dem som inte känner detta extra engagemang när det börjar ta emot.

Ett bra exempel är Japans damlag i fotboll, som spelade för att skänka glädje till sitt land som haft det så tufft det senaste året. Resultatet? VM-guld.

Fundera därför på detta:

1. Kan jag som ledare bli bättre på att säga ”vi” istället för ”ni” och ”låt oss göra det här”, och hur kan detta påverka teamkänslan i företaget, i laget, i familjen?

2. Vilken övergripande motivationsfaktor ( tex en vision) kan sammansvetsa teamet och ge oss en större mening och ett starkare driv i höst än tidigare? När vi hittar fler anledningar till att göra något så blir vägen dit enklare att finna.

Ha en härlig vecka, tack för att du läser Veckans Peptalk och kom ihåg att rätt attityd är viktigare än rätt resurser så hörs vi igen nästa måndag!