Petra Almréus

Pressmeddelande

CH Industry har nya ägare

CH Industry AB har fått nya ägare sedan årsskiftet  efter att varit ett familjeägt företag sedan starten 1948. Säljare är Ida Gäfvert och Morgan Lindberg, barnbarn till grundaren. CH Industry har en produktionsyta på 12.000 kvm och levererar årligen  ut ca 1,2 miljoner färdiga  detaljer som underleverantör till industrin. Bolaget omsätter ca 75 mkr och har 45 anställda.

Bakom förvärvet står Torbjörn  Svahn och Ulrik Englund. De nya ägarna äger  även ståldörrsföretaget Svenska Skydd AB som omsätter ca 110 mkr och har 55 anställda. Förvärvet omfattar samtliga aktier i produktionsbolaget samt fastighetsbolaget.

”För oss har det  varit av stor vikt att vid en eventuell framtida  försäljning hitta nya ägare som  vill fortsätta  utveckla  CH framåt. När nu denna möjlighet dök upp  och blivit verklighet, så känns det  mycket glädjande att det  är Torbjörn & Ulrik som  tar CH vidare i utvecklingen. Vi är glada över att lämna över till människor  som  delar våra värderingar  samt har ett långsiktigt perspektiv på ägandeskapet vilket skapar en trygghet för våra anställda. Torbjörn och Ulrik kommer bidra med stor kunskap samt nya kontaktvägar. Vi önskar Torbjörn och Ulrik all lycka framledes” säger Morgan  Lindberg.

Vidare kommenterar Ulrik Englund följande, ”Det är ett fint och välskött  företag som  vi har fått förmånen att förvärva. Vi ser fram emot att vidareutveckla företaget med dess  befintliga kunder och i sin roll som  under- leverantör  till industrin. Tidigare ägare Morgan  Lindberg kommer att arbeta kvar som VD och Ida Gäfvert i sin roll nära kunderna. Det är hög  kunnighet och god företagskultur som  präglar bolaget. Vi kommer att värna om detta när vi driver företaget framåt. Vårt ägandeskap är långsiktigt i likhet med våra övriga bolagsengagemang”.

Tidigare  ägare samt kontaktpersoner arbetar kvar i bolaget som i övrigt är oförändrat.

Petra Almréus

Genomgång av dagens arbete

Svenska Skydd

Mikael, Kent, Jens och Jan går igenom dagens arbete över en morgonfika på kontoret. Idag arbetar vi bl a ute i Järfälla.

 

Petra Almréus

Vacker säkerhetsdörr

Vår duktiga dekorationsmålare Lillemor ådringsmålar en säkerhetsdörr i Stockholms innerstad. Vi försöker med möjligaste mån att återskapa trapphusets karaktär till tidsepoken, i detta fall 1880.

ådringsmålning