Torbjörn Svahn

Omval, Nyval, Extraval…

Omval, Nyval, Extraval…
Vilken cirkus. Jag hörde på radion att man 1958 hade liknande kris. Undrar om man kommer att ändra regelverket för detta eller om det kommer att hända igen och igen och igen.
Och vad händer om man aldrig kommer överens. Blir det ingen regering då?
Jag märker att detta val denna gång fått stort utrymme i sociala medier, framförallt på Facebook som de flesta verkar använda att blogga på. Många har synpunkter på alla tillkortakommanden och fel de politiska ledarna har och inte sällan bifogas små filmklipp när de gör bort sig i olika sammanhang. Allt för att påvisa att det val man gjort var minst felaktigt. Jag har själv valt att plocka bort en del Facebookvänner som uttryckt sig rasistiskt vilket resulterar i att alla inlägg jag läser är fördömande mot SD och rasism. Samtidigt är det fortfarande 13 % av befolkningen som faktiskt röstat på SD och säkert också på bloggat till deras fördel. Jag undrar då om dessa 13 % endast har bloggat för varandra och alla vi som tyckt att de har fel helt enkelt bara har plockat bort dem som Facebookvänner.
Det kanske är just detta som går åt pipan just nu. Det är ingen som tar konflikten och argumenterar mot SD om hur fel de har. Alla gör som jag: Blir förbannade och byter sandlåda.
Låt oss nu inför extravalet i mars ta konflikten och se till att argumentera mot rasismen.

Slutligen vill jag önska er alla en riktigt trevlig helg,