Petra Almréus

Vad är viktigt?

Jag började redan som ung tänka på det här med att leva. Jag förstod inte konceptet att dö, hur skulle man kunna göra det, men jag insåg tidigt att det bara skulle bli en chans att göra något av livet. Som följd har jag rätt ofta lyckats få saker jag anser viktiga gjorda. Frågan är bara: Vad är viktigt?

I lördags anordnade jag en stor pingisreunionfest i Stockholm. Folk åkte från hela Sverige för att återse sina gamla bordtennisantagonister och kompisar som de mött vid borden för 25 år sedan.

Det är inte första gången jag ordnar fest. Jag njuter av att samla ihop vänner från förr. Det som slår mig varje gång, och i lördags blev inget undantag, är hur alla trivs i gemenskapen, och hur fint man tycker det är att någon tar tag i det. Det fascinerande är att inte fler av oss gör det. Vad beror det på?

Det är som att medvetenheten om att tiden är utmätt aldrig riktigt får fäste hos vissa. Den sortens medvetenhet som frigör tid till det som verkligen betyder något och låter annat hamna längre ned.

Ju äldre du blir, desto mindre vill du längta dig bort, eller hur? Du har inte tid med meningslösa möten längre, med nonsensprat och trista tillställningar. Insatsen blir allt högre och det är det fina med ökad livserfarenhet. I lördags, på balkongen med utsikt över hela Stockholm – i nostalgiska samtal mixade med pingismatcher och hjärtliga gapskratt – stod ingen och önskade sig någon annanstans. Alla förstod att det var en unik afton. Vi deltog för att gammal vänskap faktiskt är viktigare än man tror.

Vad är viktigt för dig? Alltså inte bara just nu, utan i livet. Det är svaren på den sortens spörsmål som formulerar en livsfilosofi. Om du ofta tackar ja/nej till saker som du sedan ångrar, ta frågorna till hjälp.

Petra Almréus

Montage av säkerhetsdörrar

Här pågår det montering av säkerhetsdörrar till en Brf i Stockholms innerstad. Efter montage kommer våra duktiga dekorationsmålare och ådringsmålar dörrarna så att de ska smälta in i fastigheten.

Petra Almréus

Svenska Skydd-medlem i Fibor

Vi är stolta över att vara medlem i Fibor, företag inom Byggnadsvård och Restaurering. Grunden för medlemskap i Fibor är dokumenterad erfarenhet av kvalificerade restaureringsarbeten och under antikvarisk kontroll. Detta innebär att Fibor kan erbjuda fastighetsägare och förvaltare möjlighet att finna kompetenta entreprenörer för alla led i restaureringsprocessen.

Fibor

 

 

Petra Almréus

Säkerhetsdörrar i äldre miljö

Vi får ofta frågan om det går att få säkerhetsdörrar som ser ut som de gamla befintliga trädörrarna. Svaret är ja. Med den arbetsteknik vi använder blir det ytterst små skillnader. Vi måttanpassar och återskapar ytmaterialet med sk speglar som sedan platsmålas så att den nya säkerhetsdörren passar in i miljön. Ingenting är omöjligt!

Nova tidningshållare