Urban Nilsson

Bättre post- och nyckelhantering

ZS1V9119

Dörrbytet är ett perfekt tillfälle att ta kontrollen över nyckelhanteringen i föreningen. Gamla cylindrar och många som flyttar in och ut innebär ofta att ett antal nycklar är på drift. Vi föreslår vilket system som passar bäst i bostadsrättsföreningen och tar hänsyn till antal säkerhetsdörrar, biutrymmen och övriga önskemål om fastighetens totala säkerhetsnivå.

Utvecklingen går allt mer mot postboxar i entrén, och fördelarna är många, inte bara för brevbäraren. Förutom att slippa hämta brev och lite större försändelser som bokpaket mm, är det en bekvämlighet i en värld av ökande internet-handel. Dessutom finns större gemensamma paketboxar som tillval så att även paket kan bäras ut till fastigheten. Detta är något som uppskattas mycket av handikappade och äldre. Sedan ska man inte glömma den sociala biten. Postboxen brukar bli en uppskattad mötesplats där stort som smått kan avhandlas.

Morgontidningen vill de boende givetvis ha vid dörren. Med Bosäkra Trapphus monteras en tidningshållare med namnskylt vid sidan av dörren. Utan det traditionella brevinkastet är mycket vunnet. Skadegörelse den vägen undviks och skyddet mot brand, ljud och matos blir mycket bättre.