Petra Almréus

20-tals klassicism

Stockholms Stadsbibliotek, byggt 1928 i övergången till funktionalismen, är en berömd byggnad från denna tid ritad av arkitekt Gunnar Asplund som var en stor skapare av 20-talsarkitektur.

Karaktäristiskt för tiden i trapphusen är klassicistisk dekorationsmålning i färger som går i grönt, svart, grått, ockra och rött. Dörrarna hade ofta tre eller fyra liggande speglar och var ofta täckmålade eller gjorda i furu. Golven kunde bestå av kolmårdsmarmor och armaturerna var gjorda i glas och smide.

En vacker, lite mera avskalad epok än nyrenässansen.

entréparti

Petra Almréus

Dekorationsmålning

ådrongsmålning  svenska skydd

I november är det mässa i Göteborg och kommer du förbi oss så får du träffa mig och min kollega Lillemor som kommer visa olika typer av dekorationsmålningar. Mässan äger rum den 11-12 november och biljetter finns att skriva ut på svenskaskydd.se.

Jag hoppas att vi ses!

Petra Almréus

Låssystem

Vid många objekt så beställer kunden/föreningen ett s.k. kopieringsskyddat låssystem, vilket innebär att de boendes nycklar även går till de allmänna utrymmena. På så sätt får man färre nycklar samt styrelsen har full kontroll över antalet nycklar som finns i omlopp.

I vissa föreningar väljer man även att införa ett Cod 10 system. Det är en bra lösning om du vill ge någon tillträde till din lägenhet då du inte är hemma.

Låscylindern har då två olika lägen.  Läge ”klockan tolv” används endast av dig som lägenhetsinnehavaren. Ställer du sedan in cylindern i läge ”klockan tio” så kan styrelse med den s.k. servicenyckeln då komma in i din lägenhet.

Viktigt att fundera på innan man byter dörrar, vad man har för behov i sin förening.

Petra Almréus

Lavering, populärt på 1920-talet

Denna trapphusrenovering gjorde vi till en förening i Röda Bergen i Stockholm för ca 6 år sedan. Lavering av väggar i mustiga, dova kulörer var otroligt populära i fastigheter byggda på 1920-talet i Sverige.

Petra Almréus

Säkerhetsdörrar i äldre stil

I denna fastighet med anor från förra seklet har vi varsamt renoverat och återskapat den tidsanda som fanns då. De nya säkerhetsdörrarna ser tidstrogna ut men under ytan finner man en gedigen stålkärna som uppfyller dagens krav av både ljud, brand och säkerhet. Det tycker vi är en bra kombo. Nya säkerhetsdörrar som passar bra in i äldre miljöer…Läs mer om våra säkerhetsdörrar på svenskaskydd.se

säkerhetsdörr