Olof Röhlander

Vem ska få rätt?

Vi har alla varit uträknade någon gång. Nere på knä, kraftlösa, nära att ge upp. Men det är där nere på golvet allting avgörs. Där tas de stora besluten. De som handlar om huruvida du ska resa dig upp på nio och komma tillbaka, eller ligga kvar och ge alla som förutsagt det här få rätt.

”Han är slut som artist”

”Hon var roligare förr”

”Det där hämtar han sig aldrig ifrån”

”Om hon vore en aktie skulle den varit övervärderad”

”Vad var det jag sa”

Det finns två alternativ när du stöter på motstånd. Antingen går du under, eller blir starkare. Du kan tro på dem som säger att du inte kan, eller så omvandlar du det till bränsle. Ju fler som misstror dig nu, desto större blir också din inre glöd.

Revansch bör inte vara den enda drivkraften i livet, för om tanken på revansch helt tar över är det inte längre lusten som styr dig, men jag vill inte förringa kraften i det. Många bra skivor och böcker har skapats som ett resultat av en usel recension av den förra. Det kan även gälla dig.

Så nästa gång det tar emot och oddsen är emot dig: tänk på alla som tror att det är över nu. De som hävdar att du inte har det i dig. Minns alla som ser dig som en drömmare utan verklighetsförankring. Vem ska få rätt; du eller dem?