Urban Nilsson

Bosäkra Trapphus

DQ6Q8746

Säkerhetsdörrar är kärnan i Bosäkra Trapphus.

Med dörrblad och karm av stål biter inte de vanliga inbrottsverktygen. Tryggt för de boende, tråkigt för tjuvarna. Dörrarna är brand-, ljud- och säkerhetsklassade och håller förutom tjuvar även brand, matos och ljud borta. Räkna också med sänkta energikostnader när draget minskar och värmen stannar i lägenheten.
Ett kollektivt byte av lägenhetsdörrar enligt stadgarna räknas som en ombyggnad, och inte som enskilt underhåll. Ombyggnader handläggs av styrelsen, efter förankring hos medlemmarna, och när alla dörrar byts ut samtidigt till nya säkerhetsdörrar öppnar det för nya grepp när det gäller val av tex ytor och mönster. I sortimentet finns släta målade, trämönstrade dörrar och klassiska spegeldörrar. Svenska Skydds sortiment är brett för att det ska vara lätt att anpassa dörrarna efter fastighetens arkitektur, stil och ålder.

Hör av dig så berättar vi mer!

 

 

Urban Nilsson

Superhjältarnas superhjälte

När jag var liten fanns ingen dator i hemmet och inte heller detta enorma utbud på TV som finns idag. Ville man ha spänning fick man vända sig till seriernas värld. Där fanns superhjältar som stålmannen, läderlappen (batman), gröna lyktan, fantomen med flera.

Det var dom som hjälpte till när vanligt hyggligt folk råkade ut för brott och när Polisen och samhället inte förmådde förhindra brotten. Man kan väl säga att dom stod för ett slags privat kriminalpolitiskt initiativ.

I dagens samhälle får människan själv stå för de kriminalpolitiska initiativen genom att skydda sig själv och sina ägodelar. Man skaffar säkerhetsdörrar, larm, stängsel och galler. Man litar inte på att samhällets funktioner kan hjälpa till att förhindra brott helt enkelt.

När de flesta i debatten kring detta tystnar. Ja då kliver han fram ensam ”superhjältarnas superhjälte” Leif GW Persson. Man må älska eller hata honom, men väldigt få kan nog påstå att han har fel i sak. Min hjälte är han i alla fall. Vem behöver dom andra?